medici...de tot rasul

De cativa ani mi-am facut un obicei in a-mi face analizele sangelui si un control general. Mi se pare ceva firesc sa am grija de sanatatea mea, mai ales ca eu ma imbolnavesc usor daca nu am grija cum trebuie de mine. Asa ca nici anul acesta nu am facut exceptie si am rugat-o pe dna doctor Mihaela (medicul meu de familie) sa-mi dea trimitere la laboratorul de analize, dermatologie si endocrinologie. Si nu in ultimul rand, la ortopedie (offf, piciorusul meu in gips - pt cei care au citit si postarile mele anterioare stiu despre ce este vorba).

Si... asa a inceput aventura mea prin spitale, policlinici si cabinete particulare.

1. Prima data m-am dus la o clinica particulara din Rm. Valcea sa-mi fac analizele de sange (cica au laboratoarele mai dotate si tot nu plateam nimic pt analize, doar sunt suportate de stat, fiind asigurata). Nimic spectaculos aici, dimineata mi-au luat sangele, iar cateva ore mai tarziu am primit rezultatele (asa am aflat si ce grupa sanguina am:)) ).

2. Urmatorul pas in "aventura" mea pe la cabinetele medicale a fost sa ma duc la dermatologie... sa ma lamuresc si eu de ce imi cade parul in halul asta, plus alte intrebari pe care le-am avut pentru medicul dermatolog, dar nu le voi expune aici (din motive personale). Si medicul m-a "lamurit" de nu am mai putut...

-"Dra, cred ca ai fost mai suparata, mai stresata in ultima perioada si de aceea iti cade parul", doctorita.
-"Dar, doamna, nu e vorba de o perioada scurta de timp de cand am problema asta, mie imi cade parul in felul acesta de cativa ani!! Nu are legatura cu ultimele luni din viata mea."
-"Pai, ce sa zic... Ti-ai facut si tu o ecografie ovariana?", ea
-"Poftim? Nu am inteles!", eu
-"O ecografie ovariana, sa sti ca in urma ecografie asteia ai putea afla tu de ce iti cade parul din cap!!", doctorita
-"Serios?", intreb eu mirata
-"Da, serios. Stiu ca medicul tau de famile face ecografii, fa-ti si tu una la ea", da ea verdictul....
-"Dar o reteta, ceva? Exista vreun medicament pt asta?!", intreb eu
Si incepe sa-mi scrie exact ce stiam deja... Revalid si un sampon scump, sa nu mi se mai ingrase parul.... Am luat reteta si am iesit dezamagita de acolo. Nu am cumparat ce mi-a recomndat, reteta sta la mine in camera, ca o hartie obisnuita.

3. Ortopedia... sper sa nu mai am de-a face cu acest cabinet vreodata. Nu vreau sa mai aud de oase rupte, de bandaje, gips si urgente. Dar tot m-am dus la un control de rutina (sa nu uitam ca am avut un picior un gips). De data asta am vrut doar sa cer si parerea altui medic ortoped, sa vad daca imi spune la fel ca medicul care m-a tinut sub observatie. Si medicul asta m-a "lamurit" de nu am mai putut.

-"Draga mea, ti se pare. Totul porneste de la psihic. Trebuie sa te autosugestionezi, pentru ca eu nu cred ca mai doare sau ca ai avut probleme cu incaltamintea. Si eu am avut piciorul rupt, ca tine, si nu am avut problemele astea.
Mie imi picase fata. Cum adica sa nu ma doara ca doar am simtit pe pielea mea? Si cu incaltamintea.... doar ii am ca martori pe cei din familie, cum adica totul porneste de la psihic?

-"Nu e chiar asa, dl doctor, nu veneam aici daca nu mai durea sau...", am zis eu descumpanita.

Nici eu nu mai stiam ce sa cred, m-am dusesem sa cer o a doua opnie, am vrut doar un consult si medicul imi spune "ti se pare, nu e ca tine". Am oftat, i-am urat "o zi buna" si am plecat si de la ortopedie. Mama a ras cu pofta cand i-am povestit, doar stia ca am dreptate. Ce sa mai zicem?

4. La dermatologie, ieri... Pana acum cred ca a fost cel mai normal consult. Doctorita a fost o scumpa, m-a ascultat si mi-a dat si dansa 2 trimiteri... iar injectii, iar radiografii. Azi de dimineata am facut puf-puf ca sa-mi faca alte analize ale sangelui, dar cu chiu, cu vai... Asistentul nu-mi gasea vena sa-mi ia sange si mi se luase, ma plictisisem pe scaun... La final se scuza:
-" o zi buna si ma scuzati ca v-am..."
-"Ciuruit! :))", zice o alta pacienta mai glumeata care astepta la rand.

De acolo am plecat la radiologie. Si descopar ca... nu e asa usor sa fac o radiografie... mai intai trebuie sa fac un control la genicologie!!!!

-"La ginecologie? Dar de ce?!", intreb eu mirata
-"Da, pai sa nu fiti gravida"
-Dar nu sunt, va garantez",
-"va cred, dar e obligatoriu."

Asa ca, trebuie sa ma duc si acolo sa mi se dea o adeverinta cu ceva ce eu stiu deja.

Dar aventura mea continua... In urma analizelor, trebuie sa aflu starea sanatatii mele. Dar la cat m-au turmentat doctorii astia... nu cred ca vreau sa mai repet cat de curand analizele. Vreau doar.... liniste si sanatate!

P.S. : o sa va spun si voua verdictul final!

Comentarii

  1. Aoleu, numai de oameni din astia dai, zici ca te-ai dus la psiholog! sper sa iti iasa totul oki.
    Despre caderea parului.....intr-adevar, stresul, alimentatia, gena sunt cateva din motive. Eu pot sa-ti recomand ce folosesc eu, ca am perioade cand ma mir de unde mai cade! E un tratament naturist, te costa in jur de 30-35 de lei si te tine cateva luni. Ai nevoie de 4 tincturi (sa gasesc la orice plafar, in sticlute, e in jur de 6 lei sticluta): de urzica, ardei iute, brusture si mesteacan, si de un sampon din plante, luat tot de la plafar, de exemplu elmiplant sau gerovital....nu costa mult si e foarte oki. Deci....iti uzi parul, il storci, aplici un amestec facut dintr-un galbenus sau doua si cate o lingurita din fiecare tinctura, putina apa si masezi parul. il lasi asa vreo 10-15 minute, apoi clatesti si aplici samponul din plante. clatesti iar si apoi, daca obisnuiesti si parul iti cere, aplici o masca de par sau balsam. ideea e sa eviti sa mai folosesti produse din comert o perioada si sa folosesti acest tratament cel putin 3 luni. Eu, una, imi simt parul mai sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ar trebui sa existe clinici multidisciplinare, unde omul sa faca analize complete, nu sa alerge dintr-un capat la altul al orasului pentru diverse teste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, Dan, asa ar trebui sa fie, dar traim in Romania si orice e posibil (mai ales din punct de vedere negativ). Nu trebuie sa ne asteptam la foarte multe servici de calitate intr-un spital de stat care si asa se confrunta cu multe lipsuri. Si asa suntem nevoiti, cateodata, sa apelam la clinici si cabinete particulare. Eu asa am patit, bine macar ca aveau contract cu CASS, ca altfel m-ar fi jupuit de bani daca as fi platit analizele si consulatia. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!