Turist prin Valcea!


Eu sunt o olteanca get-beget, nascuta si crescuta in Rm. Valcea. Dat fiind ca a inceput sezonul cald, m-am gandit sa fac reclama judetului Valcea - sunt sigura ca informatiile si imaginile prezentate de mine va vor incanta si veti dori sa vizitati acest judet minunat. Sigur nu veti regreta!

Judeţul Vâlcea, localizat în sudul României, se întinde pe o suprafaţă de 5.765 km² şi se învecinează cu judeţele Alba, Sibiu, Arges, Dolj, Gorj, Olt, Hunedoara. Resedinta judetului este municipiul Rm. Valcea.

Prin aşezarea sa geografică, judeţul Vâlcea beneficiază de aproape toate formele majore de relief: munţi, dealuri subcarpatice, podiş şi lunci cu aspect de câmpie, dispuse în trepte de la nord la sud, întregite de defileele ale Oltului şi Lotrului, străjuite de munţii Cozia, Căpăţânii, Făgăraş, Lotru şi Parâng. Aici între masivele de munţi se află una din cele mai mari depresiuni intramontane din judeţ, cunoscută sub numele de Ţara Loviştei.

Muntele Cozia, după unele mărturii ar fi "Kogaionon, muntele sfânt al dacilor". Râul Olt străbate judeţul pe o distanţă de 135 km, primind apele a numeroşi afluenţi din care cel mai important este Lotrul.

Va voi prezenta, mai jos, imagini pline de farmec din orasul Rm. Valcea, dar si din binecunoscutele statiuni valcene: Calimanesti, Olanesti, Govora, Voineasa si Horezu.

Rm. Valcea









                                                                                                 


Calimanesti







Olanesti












Govora









Voineasa






Horezu





V-am convins? Sper sa includeti judetul Valcea pe lista urmatoarelor Dvs. destinatii turistice!

Comentarii

  1. Uite, ca mi-ai luat-o inainte! De fapt vroiam (inca mai vreau) sa fac si eu un post de genul asta, dar numai cu orasul. Sper ca mai este loc ;)

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine m-ai convins! La vara , dupa ce ma intorc din obisnuita mea vacanta din Bahamas , o sa ma reped si cateva zile pentru a ma delecta cu atractiile turistice ale judetului valcea.:))
    Mai ales ca, acum cunosc o olteanca tare faina care locuieste acolo:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa nu fie loc, Robert! Asa atragem turistii in Valcea.

    Mihai, pai si eu vreau in Bahamas, sa te gandesti si la mine cand te vei distra pe acolo :)).

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos orasul nostru...dintre toti cu care am vb...care au vizitat orasu nostru...mi-au zis k avem un oras superb...ceea ce ma face mandru ca locuiesc intr-un oras asa de frumos precum este orasul nostru...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!