Voi cat ati plati pentru un set de oale?

Ieri am primit un telefon din partea unei firmei. O domnisoara cu un glas amabil a invitat-o pe mama la un seminar unde ar fi trebuit sa se vorbeasca despre sanatate, chipurile. Am spus ca mama nu poate ajunge, iar atunci am fost eu invitata in locul ei. Am acceptat, iar astazi la ora stabilita am fost prezenta la acel seminar. Totul a durat cam o ora si jumatate. Precizez ca majoritatea celor din sala erau pensionari, doar eu si o alta domnisoara avand intre 25 si 30 de ani.

Dupa ce timp de 45-50 de minute ni s-a vorbit despre alimentatia sanatoasa pe care ar trebui sa o avem sau despre infarct, cancer, atac cerebral sau cancerul de colon, s-a ajuns si la punctul culminant.... Ca sa avem o alimentatie sanatoasa trebuie sa renuntam la prajeli, grasimi, etc..., iar pentru asta trebuie sa folosim un set format din oale, cratite, tigai de calitate pe care il aveau ei spre vanzare. Ni s-a facut si o mica demonstratie, s-a prajit un piept de pui... Si ni s-a aratat cum putem gati noi 5-6 feluri de mancare in acelasi timp, asezand cratitele una peste alta, ca un turnulet, pe acelasi ochi de aragaz. Ceva de genul asta!

Si ne-au spus si pretul! 8.500 lei! Am crezut ca nu aud bine. Cum sa dau atatia bani pe cratitele lor, oricat de bune ar fi fost?! Dar! S-au facut extageri dintr-un bol unde se aflau numele noastre, iar cei extrasi puteau sa cumpere setul cu 3500 lei. O reducere de 5000lei. Cei extrasi nu au fost nici atunci atrasi de oferta lor. In acest caz, oferta s-a extins pentru toti participantii. Ni le-ar fi vandut cu doar 3.500 lei, iar in pret ar fi inclus si o plita electrica si un set de tacamuri.

Cand au vazut ca nu au succes sa vanda setul de cratite, au incercat sa vanda doar tigaia la pretul de 500 de lei. Nici atunci nu au avut succes. Si au mai avut o ultima incercare si anume: sa vanda Kosmo Disk cu 100 de lei pensionarilor din sala. Nici atunci nu le-a mers!

Nu au vandut nimic in acea zi!

Nu s-au oferit cadouri, cum se practica la alte prezentari, drept recompensa ca oamenii si-au "pierdut" timpul.

Voi ce ziceti? Ati fi cumparat? Sau ati folosi un produs de o calitate buna, dar pe masura buzunarului nostru?


Comentarii

  1. Am fost si eu la o astfel de prezentare, si s-a desfasurat exact cum ai descris tu. La noi in oras au fost cumparatori. Am sa incerc sa tin legatura cu cineva dintre cumparatori. S-au cumparat 2 seturi complete( includea si o plita cu inductie dubla si un set complet de tacamuri, din acelasi material- otel chirurgical-), 2-3 tigai si cred ca 3 kosmodiskuri. Mi-as fi dorit sa imi pot cumpara tigaia. Poate alta data. Sper ca cei care au cumparat nu s-au pacalit...sunt oameni care au muncit pentru acei bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ani! In pauza din timpul prezentarii am analizat de aproape setul de oale si, intr-adevar, arata bine, acestea parand de calitate, dar.... pentru mine pretul acesta este astronomic. Daca as fi dispus de 3.500 lei iti garantez ca nu i-as fi cheltuit pe acel set de oale. Mai degraba as cumpara un set din ceramica format din mai multe piese de la Delimano, de la teleshoping, am inteles ca ar costa 800 lei. Am deja o tigaie din ceramica acasa cumparata din supermarket si se comporta foarte bine.

      Chiar sunt curioasa daca vasele de la acea prezentare sunt asa bune dupa cum s-au laudat ei. Daca afli mai multe te rog sa ma tii si pe mine la curent.

      Iti doresc toate cele bune!

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate dar daca eram in situatie de a investi niste bani, as fi facut-o. Cum aflu ceva o sa-ti spun.

      Ștergere
    3. Iti multumesc pentru raspuns.

      Ce ai mai aflat? Cumparatorii sunt multumiti de produsele achizitionate? Ai mai fost pe la vreo prezentare? Pe mama au mai sunat-o de la o alta firma sa se prezinte la un seminar ca sa primeasca niste premii, dar cu conditia sa fi fost insotita de alti 2 pensionari sot si sotie... Si culmea, mama ar fi primit doar un set de pahare, in timp ce acel cuplu insotitor ar fi primit un set de tacamuri + un set de pahare. Dar cum mama nu cunoaste niciun cuplu de pensionari interesat de astfel de seminarii si nici nu ar fi putut ajunge la acea intalnire... nu s-a mai dus.

      Ștergere
  2. Da, și eu am participat chiar ieri la o prezentare de acest gen, cu setul de vase Silver Royal,Fuse Massage cu infraroșu, și aparatul de curățat cu aburi. Prețurile clar sunt umflate rău, calitatea însă vă garantez că este CALITATE! Nu aș fi cumparat nimic la prețurile prezentate, dar, dacă la acea tombola pe care o organizează toți, spre surprinderea mea am fost tocmai eu câștigătoarea, mi-am permis ca la 3500 Ron, și în 5 rate, să achizitionez toate aceste 3 produse. Mi s-a părut acceptabil, le-am testat pe roate înainte de cumpărare și sincer am fost f mulțumită. Chiar îmi sunt toate f utile. Oricum prețul unei tigăi bune nu e sub 200 lei, aparatul de masaj cu infraroșu e nemaipomenit de folositor ( l-am testat chiar de ieri și deja spatele meu e ok, nu am crezut dar...Mă bucur că il am), aparatul pentru curățenie cu aburi il testez acasă mâine( astăzi lucrez). Sincer, nu îmi pare rău pentru aceste 3achizitii, banii oricum se duc,dar clar nu mi le permiteam la prețurile prezentate de ei super umflate( toate 3ajungeau la 13500 Ron)!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!