TELEVIZORUL cel nou si unitatea centrala

De ceva timp mamei nu-i mai mergea prea bine televizorul din camera ei. Este vorba de un Philips din acela cu tub care a fost cumparat prin 2003 de la un second-hand...Cand il pornea, imaginea era cu dungi si trebuia sa asteptam cateva minute pana se incalzea. Nu prindea decat 40 de canale. Plus ca culorile se dereglasera si erau mai intense decat trebuia. Asa ca, periodic, ma duceam prin magazinele de electronice si electrocasnice ca sa vad ce oferta au la televizoare, dar in zadar... produse multe, preturi mari, bani sa fie.

De curand, cei de la firma de cablu au rearanjat posturile tv si televizorul mamei nu a mai prins Antena1, ProTv si PrimaTv. Am telefonat la furnizorul de cablu, au trimis pe cineva ca sa verifice, dar nimic..., tot nu a prins posturile respective. Pentru ca eu am un televizor la mine in camera, mama s-a uitat in aceasta perioada la el. 

Si, ca sa fie treaba treaba, mi s-a stricat si mie... unitatea centrala de la computer. Mergea incet, se bloca... Asa ca am dus-o la service pentru reparat. Mi-au reformatat-o si mi-au dat si vestea ce mare: nu mai avea virusi, dar hard-diskul era aproape stricat, nu se stia cat mai tine "o saptamana sau 1 an" (asta a fost exprimarea inginerului care s-a ocupat de unitatea mea centrala). Dar la mine nu a mai fost vorba nici de o saptamana si nici de 1 an. Pentru ca, imediat dupa ce am adus unitatea centrala acasa de la service, aceasta a refuzat sa mai functioneze. Imi venea sa plang pur si simplu. Ma uitam la calculator ca vitelul la poarta noua. A doua zi m-am dus la acel service si i-am spus acelui domn ca nu pot folosi calculatorul.... Mi-a zis ca nu ramane decat sa inlocuiesc hard-disk-ul cu unul nou, iar la el in magazin unul ar fi costat 260 lei. M-am uitat cam chioras.... Ma gandeam ca mai bine imi cumpar un laptop nou.... Plus ca si mama vroia un televizor nou. M-am consultat cu ea si cred am luat toate variantele la rand:
1) sa inlocuim hard-disk-ul;
2) sa  cumparam doar unitatea centrala;
3) sa cumparam un laptop.
Si sa nu uitam de televizor. 

Pana la urma am eliminat prima varianta cu hard-disk-ul in urma unor explicatii tehnice pe care ni le-a dat ulterior reparatorul de la acel service; apoi am renuntat si la varianta cu unitatea centrala si a mai ramas... laptopul :)) Bucuria mea! Si a mamei! :) Si apoi am vazut la televizor ca urmeaza "Black Friday" (vinerea neagra) cand se fac reduceri consistente la diverse produse in marile magazine. Atat ne-a trebuit. Ne-am inarmat cu rabdare si am plecat la "vanatoare" de produse. Am sondat piata si ne-am facut o idee asupra produselor. Vazusem un tv Grunding pentru mama cu diagonala de 81 de cm la vreo 999 lei si un laptop pe la 1500 lei, dar vroiam sa vedeam si daca se vor face reduceri la ele in "Black Friday". Si am zis sa mai asteptam putin.

Doar ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Nu am mai cumparat un laptop, ci o unitate centrala de la o ruda la second-hand cu 300 lei si azi i-am cumparat mamei un tv LCD Samsung cu diagonala de 81 cm, cu tv tuner (ca sa prinda si ea mai multe canale fara decodor digital) si cu imagine HD. Cand m-a vazut vanzatorul de la Domo a venit direct la mine si mi-a zis: "Avem reducere la laptopuri. Haideti sa va arat laptopul de data trecuta, acum costa doar 1200 lei. Ce ziceti?" Ce sa mai zic? M-am uitam lung la laptop, apoi la vanzator si i-am spus: "Stiti... am rezolvat, mi-am luat o unitate centrala. Am venit doar pentru acel televizor Grunding pe care l-am vazut data trecuta. Vad ca il mai aveti."

"Am o oferta mai buna pentru dvs. Un televizor Samsung, are acelasi pret cu ce vroiati dvs. initial, dar este mai bun. Veniti sa-l vedeti." Mi-a placut, e mare, frumos, imaginea e clara (HD), ecranul e de 2 ori mai mare ca al televizorului meu. Acum mama se uita la el, cred ca pe OTV :) Cand i-am instalat posturile tv a strigat la mine din bucatarie: "Ce-i faci televizorului meu? De ce nu se mai aude nimic? Sa nu cumva sa-l strici ca nu stiu ce-ti fac! Ma auzi?!".... "Nu-i fac nimic, mama. Instalez posturile tv." S-a linistit!

Acum fiecare cu "jucaria" ei! Eu stau la calculator si scriu pe blog, iar mama vizioneaza la televizorul ei cel nou si frumos emisiunile OTV-ului.








Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!