Luata la misto

Mama m-a rugat azi sa mergem impreuna la plimbare in jurul blocului si sa stam putin pe banca de la scara. Am fost de acord, mai ales ca mama are probleme cu deplasarea, are o infirmitate la un picior, protezare de sold si in urma cu o luna si jumatate a cazut si s-a lovit la picior, suferind un traumatism la soldul protezat. A fost internata, poveste lunga, nu intru mai mult in detalii. Pe scurt, m-a rugat sa o insotesc la plimbare pentru a avea sprijin in mine si companie. Iar eu am acceptat cu drag....

Dupa ce ne-am plimbat putin, ne-am asezat pe banca si am inceput sa discutam de una, de alta, iar la un moment dat a aparut un vecin de pe cealalta scara care a intrebat-o pe mama cum se mai simte, el fiind sofer pe ambulanta si stia, ca o mai dusese pe mama cu ambulanta la spital atunci cand mama a mai apelat 112, ca avut unele probleme de sanatate.

Partea introductiva a discutiei nu a durat mult, ca respectivul vecin a inceput cu luatul la misto la adresa noastra. Ca de ce eu stau mereu dupa mama, ca m-a vazut la ortopedie asteptand pe hol sa se dea drumul la vizite la pacienti.... Pai normal ca stateam pe hol, nu aveam voie inca sa intru, venisem prea din vreme, nu stiusem programul de vizita, trebuia sa vorbesc cu medicul, sa cumpar medicamente, sa-i aduc hainele, mancarea etc., etc....... Ca mama m-a facut doar ca sa aiba sprijin la batranete din cauza infirmitatii de la picior, ca nu ar fi de acord ca eu sa ma casatoresc, sa plec din casa parinteasca, cum vine vorba, ca mama a pus stapanire pe mine. Ca eu sunt fata mamei etc. Mama s-a uitat la mine, eu la ea, iar eu am zis: ”Vezi, mama, cum judeca un necunoscut, in necunostiinta de cauza? De unde sti dumneta, domne, cum sta situatia? Vezi cum se vede din afara, mama, si cum judeca unii si altii?”

Apoi respectivul s-a uitat la mine si a spus: ”I-auite ce frumos zambeste, ca ai cateodata o privire de parca nu vrei sa fii salutata. Si nu te-am vazut si eu cu vreun baiat/barbat pe aici sa te saruti sau ceva”

M-am uitat lung la el si i-am raspuns: ”Dar si ce, trebuia sa ma vedeti? Data viitoare sa stiti ca va chem dinainte ca sa ma vedeti, ca nu mai puteti de grija mea. De fapt, o sa chem tot blocul, numai ca sa vedeti ce fac eu cu el. Stiti cum stau baietii la mine la sarutat?! La rand, la rand stau.”

Alta chestie zisa de respectivul vecin: ca daca nu ar fi unul din fratii mamei cu care m-a mai vazut prin oras, ar fi vai de capul meu, ca nu as iesi sa mai vad si eu lumea si barbatii, ca numai asa am mai vazut si eu oamenii, in speta barbatii/baietii, iesind cu unchiul meu!!!!! Mama are 3 frati, dintre care intr-adevar unul vine mai des pe la noi si am mai mers cu el prin oras, dar unchiul meu a mers cu mine si la cumparaturi, carand greutatile sau eu am mers cu el la medic cand era bolnav sau sa luam retetele de la farmacie ori sa rezolvam o serie de probleme. Dar pana la urma, ce este asa rau sa fim o familie unita si sa ne ajutam? La chestia cu unchiul meu am ramas masca, nu m-am asteptat deloc. Dar ce este unchiul meu?! Codoasa, sa-mi faca rost de barbati?! Eu sunt o persoana linistita, serioasa, nu ma pretez la asa ceva, am anumite conceptii si principii sanatoase de viata, nu am aplelat niciodata la cineva sa cunosc pe cineva si nici nu am acceptat cand mi s-a propus sa cunosc prin cineva un baiat. 

In acel moment au aparut un alt frate de-al mamei impreuna cu sotia lui, iar noi ne-am ridicat de pe banca, spunand ca plecam in casa, ca au venit rudele sa ne repare o defectiune electrica. Vecinul a reactionat: ”A venit fratele sa-ti ceara partea la apartament? Pai de ce nu ati spus de reparatie, cat am stat aici, urcam eu sa repar?!!!!!”

Mi-am facut cruce si nu am mai reactionat pentru ca in acel moment mi-am dat seama de unde au pornit aceste idei nastrusnice ale vecinului acesta: de la un alt vecin care vazuse cand mama a fost dusa cu o salvare SMURD la ortopedie in ziua cu cazatura ei, s-au facut anumite barfe si intrigi, care sigur au dus la acest misto.... Altfel, nu inteleg de ce pe acel om cu care eu nu am avut nicio discutie pana azi, sa imi spuna toate acele lucruri pe un ton mistocar? De ce sa ma ia la misto?! Niciodata nu am avut ceva cu el de impartit, asa ca intrebarea ramane: de unde pana unde toata aceasta discutie?

Mama a zis ca probabil consumase si ceva alcool. Eu i-am povestit tatalui meu si unuia dintre unchi, cel care mai vine cu mine sa ma ajute, care si-au dat cu parerea si mi-au spus sa il evit de acum incolo si daca mai zice ceva sa anunt ca sa-i zica vreo doua.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!