Pastele!

Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creştine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştelui marchează începutul anului ecleziastic creştin. Există unele culte creştine care nu sărbătoresc Paştele.

Data celebrării Paştelui are la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Astfel, Paştele se serbează în duminica imediat următoare primei luni pline după echinocţiul de primăvară.

Paştele creştin are o durată de 40 de zile, cuprinse între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paşti) şi sărbătoarea Înălţarii Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare.

Folclorul conservă mai multe legende creştine care explică de ce se înroşesc ouăle de Paşti şi de ce ele au devenit simbolul sărbatorii Învierii Domnului. Una dintre ele relatează că Maica Domnului, care venise să-şi plângă fiul răstignit, a aşezat coşul cu ouă lângă cruce şi acestea s-au înroşit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.
Sursa: http://www.wikipedia.org/

Va doresc un Paste fericit! alaturi de familie si cei dragi.

Comentarii

  1. Abia astept sa ciocnesc oua de Paste.La noi in familie se incing adevarate concursuri la masa de duminica.Nu prea am talent sa-mi aleg un ou tapanos si mai mereu pierd.In schimb sunt campion la infulecat.:))
    Un Paste fericit si tie alaturi de ai tai!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ai sters postul "La munca in fata locului" (care cred ca era blocului, si nu locului ...dar asta nu conteaza) ?

    Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, am vrut sa postez pe blog ceva nou, dar m-am razgandit, considerand ca postarea "Pastele" este mult mai potrivita cu perioada in care ne aflam si de aceea o voi mai lasa putin pe aceasta. Poate dupa ce va trece Pastele voi reveni cu acea postare, sa vedem ce se va mai intampla pana atunci.

    Mersi mult pentru urare! Un Paste Fericit si tie.

    RăspundețiȘtergere
  4. I-ti doresc din suflet: "PASTE FERICIT"

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!