Robert Powell sau cel mai celebru actor care L-a interpretat pe Iisus in filmul Iisus din Nazaret

Inainte de Paste sau de Craciun se difuzeaza  cele mai multe filme despre IIsus sau alte personaje biblice. De exemplu, zilele trecute pe Kanal D a fost difuzat un film despre Iuda. Dar cand ne gandim la filmele despre viata lui Iisus sau la actorii care au jucat rolul lui IISUS, ne gandim automat la cel mai celebru film, Iisus din Nazaret si la cel mai celebru actor care i-a dat viata lui Mesia, Robert Powell. Va mai amintiti de privirea aceea patrunzatoare din film, senina si acei ochi albastri? Iar intrepretarea a fost una magnifica, magistrala si a ramas adanc intiparita in amintirea noastra, a telespectatorilor. 

De asemenea, sa ne amintim de zvonurile care au aparut despre actor, si anume: ca ar fi innebunit in urma interpretarii, ca ar fi fost profund marcat de acest rol si chiar s-ar fi crezut a fi.... mantuitorul. Dar zvonurile sunt zvonuri, nu stim cat este adevarat.

Actorul Robert Powell s-a nascut la 1 iunie 1944 intr-un orasel din nordul Angliei. Robert Powell era student la drept, cand si-a inceput cariera teatrala in 1964. Iar in urmatorii ani a fost distribuit in cateva filme si seriale.

In anii 70, s-a prezentat la un casting pentru filmul lui Franco Zeffirelli despre viata lui Iisus Cristos. Doar ca regizorul l-a distribuint in rolul lui Iuda, pentru rolul lui Iisus avandu-i in minte pe doi mari actori: Al Pacino si Dustin Hoffman. In timpul filmarilor, Franco Zeffirreli i-a observat ochii lui Robert Powell, a oprit filmarile si le-a cerut celor de la machiaj sa-l aranjeze pe actor ca si cum l-ar fi interpretat pe Iisus, iar la final toti cei de pe platou au incremenit. Franco Zeffirreli gasise actorul perfect care sa-L interpreteze pe Iisus. Celebrul actor a fost nevoit sa-si oficializeze relatia pe care o avea cu iubita sa, intrucat producatorul filmului nu a conceput ca cel care urma sa Il interpreteze pe Mesia sa traiasca in pacat. Dar voi stiti ca actorul este ateu, in ciuda incercarilor celor din jur de a-i schimba convingerile? 

Acest film, Iisus din Nazaret, a fost facut la solicitarea Papei Paul al VI-lea, fiind difuzat in Duminica Floriilor si apoi in duminica Pastelui in anul 1977. A fost tradus in numeroase limbi si a avut ca scop propovaduirea crestinismului in lume. In anul difuzarii filmului, actorul a implinit 33 de ani, exact varsta pe care o avea Iisus cand a fost crucificat.

Dupa ce a jucat in acest film, regizorii evitau sa-l distribuie pe Robert Powell in filme cu scene de sex sau violenta, motivand ca cel care  L-a interpretat pe Iisus nu poate juca in astfel de scene. 

Dar a trecut peste acest prag, facand un rol exceptional in filmul 39 de trepte. De asemenea, actorul a fost distribuit si in alte filme, precum The first circle si Pride of America.
Mai jos veti gasi un interviu in engleza cu Robert Powell, realizat in 2011.
https://www.youtube.com/watch?v=lp4p440lc0g
PUTETI URMARI SERIALUL AICI: http://www.topvideohd.com/2013/05/iisus-din-nazaret-online-subtitrat-in-romana.html
Vizionare placuta!













 

SURSA INFORMATII:
http://taifasuri.ro/taifasuri/la-taifas/3095-ateul-care-i-a-dat-viata-lui-iisus-hristos-robert-powell-nr264-sapt01-07-apr-2010.html
http://www.realitatea.net/cum-arata-astazi-robert-powell-protagonistul-filmului-iisus-din-nazareth_1668330.html


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!