Curiozitati...


Ati fost vreodata curiosi in anumite privinte? Mai jos o sa gasiti diferite curiozitati:

50% din populatia Terrei locuiteste in 6 state (China ~ 19.83% , India ~ 16.94%, SUA ~ 4.55%, Indonesia ~ 3.47%, Brazilia ~ 2.79%, Pakistan~ 2.44%) ? Cealalta jumatate a omenirii traieste in nu mai putin de 216 tari.

Romania ocupa, in lista ONU, locul 51 din 222 tari, cu un total de 21,438,000 reprezentand 0.32% din populatia globala?

Cu o lungime de circa 1.500 de kilometri, Muntii Carpati reprezinta cel mai mare lant muntos din Europa?

Leonardo da Vinci anticipeaza inca din anul 1491 construirea ceasului cu pendula? Acesta va fi conceput doua sute de ani mai tarziu, in anul 1656, de matematicianul german Christiaan Huygens.

Primul “calculator” apare in 1623 si este realizat de Wilhelm Schickard? Masina este denumita Speeding Clock si putea face singura adunari si scaderi dar numai cu numere compuse din maxim 6 cifre.
Prima masina de calcul care poate realiza operatii de impartire si inmultire apare in 1671 si este realizata de Wilhelm Gottfried Leibnitz?
Cea mai lunga intrerupere de program de televiziune a avut loc in Anglia, cand BBC a intrerupt difuzarea unui film cu Michey Mouse pentru a anunta inceperea celui de-al doilea Razboi Mondial. Dupa 6 ani, filmul a fost reluat exact de unde a fost intrerupt.
Codul PIN invers! Daca un jefuitor te obliga sa scoti bani din bancomat, poti anunta politia, daca introduci codul PIN invers.
Ex: daca ai codul 1234, introdu 4321.
Bancomatul recunoaste ca e inversat codul. Aparatul iti da banii, dar fara sa stie jefuitorul, anunta politia, care sa vina imediat in ajutorul tau.
Din pacate se foloseste rar aceasta metoda, fiindca oamenii nu stiu.
O fi adevarat? A incercat cineva?
Un melc poate sa doarma fara intrerupere timp de 3 ani si sa nu moara de foame.
CASANOVA este numit dupa Giovanni Jacopo Casanova de Seingalt (1725-98), aventurier italian.
Pielea este asemanatoare unui al treilea rinichi, deoarece contribuie la reglarea necesarului de apa al organismului si eliminarea toxinelor prin transpiratie. Aspectul ei ne poate indica prezenta anumitor boli. Astfel, o piele aspra si uscata la o persoana care are tensiunea mica ne arata o secretie insuficienta a glandei tiroide. Putem remedia acest lucru consumand zilnic alimente bogate in iod: peste, iaurt, oua, legume cu frunze verzi, struguri si banane. Nu e rau sa frecati pielea cu o perie pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata ei.
V-A PLACUT?


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!