D'ale carnavalului!

Astazi am fost la teatru, am vazut "D'ale carnavalului" (autor I.L. Caragiale). Piesa de teatru a fost regizata de Aurel Palade, iar actorii care au jucat in aceasta piesa de teatru sunt urmatorii:

Nae Girimea...Liviu Cheloiu
Mita Baston...Mihaela Mihai
Didina Mazu...Madalina Floroaica
Iordache...Alin Paius
Cracanel...Gabi Popescu
Iancu Pampon...Dan Constantin
Catindatul...Roger Codoi
Ipistatul...Alin Holca
Chelnerul...Ionut Mocanu

Piesa ne prezinta povestea unui triunghi amoros. Nae Girimea este un frizer cu succes la femei, el avand in paralel doua relatii amoroase, cu Mita Baston si Didina Mazu. La randul lor, cele doua femei mai au cate o relatie stabila. Mita are o relatie oficiala cu Cracanel, iar Didina cu Iancu Pampon. Din cauza unor bilete buclucase, a intuitiei, dar si a intamplarii, adevarul incepe sa iasa incet-incet la suprafata. Cei doi incornorati (Cracanel si Pampon) afla intamplator ca sunt inselati de consoartele lor, iar cele doua femei afla ca frizerul Girimea (amantul comun) nu este fidel unei singure amante si astfel cele doua se cunosc. Cele doua erau tare triste ca erau "traduse" in amor de Girimea, ele luptandu-se pentru a-si pastra locul in inima frizerului, dar nu vor sa-si piarda nici iubitii oficiali.  Pe Crăcănel şi Pampon, “suferinţa din amor” îi transformă din inamici în prieteni. Iar gelozia acestor doi, veşnic încornoraţi, îi aduce în situaţia “să compătimească împreună”. Totul într-un carusel de moravuri ambalate într-un comic savuros.

Pe parcursul celor aproape doua ore de teatru am ras cu pofta si am apreciat munca unor actori talentati de la Teatrul Ariel din Rm. Valcea, care au pus in scena aceasta piesa de teatru intr-un mod exceptional. La final au fost aplaudati din suflet de public, iar adolescentii din sala i-au aclamat din tot sufletul. E ceva, nu? Tinerii inca mai merg la teatru si stiu sa aprecieze teatrul si cultura romaneasca.

Dragii mei cititori, va recomand sa mergeti la teatru sa vedeti aceasta piesa. De fapt, m-as bucura daca postarile mele cu referire la teatru v-au dat ghes sa frecventati teatrele din localitatile dvs.

P.S.: Sper ca rezumatul meu nu este prea alambicat si v-a fost usor sa intelegeti actiunea piesei.

Comentarii

  1. Stai linistita ca ai schitat bine intriga piesei.Doar ca mie mi se pare ca ar fi vorba de un pentagon amoros si nu de un triunghi.:))
    doua mangafale,doua dame si un spiter.in total cinci.:)
    In viitorul, sper apropiat,o sa incerc si eu sa mai vad cum arata o sala de teatru prin interior.
    Observ ca ai abilitati de P.R. Ia uite, o idee..

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi amintirea mea despre teatru este una placuta, sunt foarte rare momentele cand aleg sa vizionez o piesa de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  3. abia astept sa vad piesa....o sa merg weekendul acesta....sper sa fie fain:P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!