Telefonul!

Am gasit un articol foarte interesant in ADEVARUL DE SEARA. Autoarea este Sanziana Ionescu. Il voi transcrie mai jos. Lectura placuta!

"In anii aceia, hartia ne anunta sec, dar cumva datator de speranta: Posibilitatile tehnice existente la acest moment nu ne permit onorarea cererii dvs. de instalare a unui post telefonic, dar va asiguram ca solicitarea dvs. ramane in atentia noastra  si odata cu extinderea retelei de telefonie, aceasta va fi solutionata in mod prioritar.

Raspunsul de la Telefoane ne descuraja de fiecare data. Iscalitura directorului Corneliu Padurariu parafa implacabil destinul de comunicare, de legatura cu modernitatea. Era in acele momente, pentru noi, cel mai important personaj cu putinta. Cine o fi, cum o arata, era om ca si noi, cu slabiciuni si suferinte? Ma indoiam puternic. Dupa cativa ani, cu o pila foarte aplicata, am reusit sa ne instalam telefonul. Singur pe linie, fara cuplaj. Eram in sfarsit in randul lumii. Dar luxul mult ravnit a devenit cu timpul dispensabil si in curand indizerabil, din cazua abonamentului ce se tot scumpea, odata cu viata.

Recent am cautat somerul de lux al Constantei, cel care primea un ajutor lunar de 5.316 lei. Cine o fi, cum o arata, era om ca si noi cu slabiciuni si suferinte? Muream de curiozitate. Era El, Dumnezeul telefoanelor. L-am vazut si eu acasa, in vila lui cu telefon Romtelecom. Jenat in situatia asumata de somer, dar mandru ca a cotizat la stat destul ca sa-si asigure painea alba pentru zilele negre. Omul se bucura in tihna de somajul exorbitant, dar a marturisit ca este nerabdator sa se intoarca in campul muncii, sa revina in prima linie. Nu a vrut sa spuna cand, si cum, si unde. Probabil ca asteapta si el un telefon important."

Comentarii

  1. Cica Stevie Wonder avea in anii 80 o iubita in Romania si o suna:
    - I just called to say i love you..
    de la celalat capat al firului, o voce hodorogita ii raspunde:
    -Ma scuzati dar eu sunt cuplajul..:))
    Bancuri comuniste ce vrei!:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!