Nu acceptam decat bancnote...

Nu demult am descoperit in Rm. Valcea un magazin nou cu ciorapi, strampi, dresuri de buna calitate. Mi-a ramas sufletul la acel magazin si ieri m-am dus sa-mi cumpar o pereche de strampi de acolo, mai ales ca mi-am achizitionat si doua fuste. Strampii sunt relaxanati, anticelulitici si impotriva varicelor. Pe ambalaj scria ca modeleaza soldurile. Eram incantata de cate "calitati" au acesti strampi, dar si curioasa sa vad daca chiar asa este. Ieri, cand am probat fustele, am imbracat si acei strampi. Niciodata nu m-am gandit ca ma voi simti asa bine intr-o pereche de strampi, chiar au efectul relaxant scris pe ambalaj si parca par si mai slaba in zona soldurilor si a abdomenului (mai ales ca eu am cateva kilograme in plus, dar nu cu mult). Asa ca azi m-am dus la acel magazin sa mai cumpar o pereche, dar alta culoare.... Vanzatoarea era incantata ca m-am reintors si ca sunt multumita de marfa..... Mentionez ca o pereche costa 12,3o lei. 

"Doamna, ma scuzati daca va voi plati cu monezi, sper ca nu va deranjeaza", i-am spus eu.
S-a uitat lung la mine cand a vazut ca eu vorbesc serios si scot din geanta monezi insumand 12,3o lei. Nu am inteles de ce, tot bani sunt si monedele.Dupa ce a numarat banii, stiti ce mi-a spus?
"Data viitoare cand mai veniti, sa nu-mi mai aduceti bani sub forma asta, ca nu va mai servesc; vorbesc serios."
"Nu inteleg de ce, ii folositi cand dati rest si astia sunt tot bani."
"Da, dar trebuie sa ii numar in fiecare dimineata sau sa ma duc sa-i schimb in alta parte..." Deci, asta era problema, lenea...., o pusesem la munca.
"Doamna, si eu am lucrat in comert (la optica medicala) si nu mi-am refuzat niciodata clientii si eu vindeam marfa mai scumpa decat Dvs."... (o pereche de ochelari de marca costa cateva milioane de lei vechi).
Mi-am luat strampii si, iesind pe usa magazinului, i-am spus: "Ar trebui sa ziceti mersi ca aveti vanzare".

Am fost putin revoltata, ce aveau monedele mele de au fost aproape respinse? Nu mi se mai intamplase pana atunci si nu este prima data cand platesc cumparaturile numai cu monede....Mai ales ca nu era vorba decat de 12,3o lei. Ma gandesc, daca as fi avut vreo cateva sute de lei numai in monede, mi-ar fi acceptat banii sau ar fi pierdut vanzarea pentru ca i-ar fi dost lene sa-i numere?

P.S.: Mentionez ca am platit doar cu monede de 0.10 lei :)


Comentarii

  1. Ce tare!:))
    Daca eram in locul tau stii cum ii puneam titlul acestei intamplari:
    ,,Strampenii,vanzatoarea si monezile"!
    sau:
    ,,Pentru un pumn de maruntis!":))
    tot ce ai povestit aduce cu o sceneta comica,din aia de pe vremuri,parca o vad pe Rodica Popescu-Bitanescu in rolul vanzatoarei si pe Stela Popescu in rolul tau.:))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!