idiotenia patronilor episodul 2

In urma cu cateva luni am scris despre ce mi s-a intamplat la un interviu cand eram proaspat absolventa de facultate (este vorba despre postarea "Idiotenia patronilor"). Incepand de azi voi incerca sa postez diferite intamplari din viata mea care mi-au lasat un iz amar, care m-au dezamagit, mai ales de la interviurile la care am fost. In continuare, voi scrie despre singurul interviu pe messenger la care am participat pana acum.

Probabil stiti ca pe internet exista site-uri specializate cu anunturi de angajare unde cei care isi cauta un loc de munca pot aplica. Si eu am cont creat pe astfel de site-uri si nu mi-a fost greu sa-mi trimit CV-ul cand am gasit un post de secretara. Postul nu ma incanta asa mult, dar eram atrasa de salariul de 16 milioane lei vechi. Deci, CV-ul fiind trimis, nu mi-a ramas decat sa astept. Dupa cateva zile, am fost contactata pe messenger de patronul firmei respective. Mai jos voi reda continutul asa-zisului interviu.

-Patronul: Buna ziua!
-Eu: Buna ziua!
-P: Ati trimis un CV pentru postul de secretara pe internet
-Eu: Da
-P: Ok, dar asteptam si o fotografie cu dvs. in intregime daca ati citit bine anuntul
-Eu: Stiu ca CV-ul meu este insotit de o poza
-P: Da, dar este minuscula si tip buletin ( dupa cate stiu, doar astfel de poze se ataseaza la un CV!!!!! )
-Eu: Astea sunt setarile de pe site, nu depinde de mine; este o poza facuta pentru diploma de disertatie pe care am atasat-o si la CV; este singura de acest gen pe care o am (am explicat eu).
-P: Nu ma intreseaza; vreau o poza in intregime oricum cum ar fi, sa vad cum aratati, daca aveti. Asta daca vreti si daca va intereseaza postul!

Aici eu ma hotarasem sa nu mai raspund, nu asa abordezi un posibil candidat la postul respectiv (cu fraze de genul nu ma intereseaza). Patronul imi comunicase ca vrea o poza in intregime... sa ma vada mai bine, dar din punctul meu de vedere  eu imi facusem treaba (ii trimisesem deja o poza cu mine atasata la CV, ce vroia mai mult, doar imi vazuse chipul??!!!) Daca vroia  sa ma cheme la interviu bine, daca nu, iar bine, nu era un capat de lume.

-P: Mai sunteti?, ma intreaba el dupa cateva minute de tacere
-Eu: Am impresia ca postul presupune si alte activitati extra decat atributiile unei secretare; eu am trimis un CV pe site care contine si poza; daca vreti, ma selectati pentru interviu, daca nu, nu-i o problema; eu nu am terminat o facultate si masteratul ca sa-mi etalez fizicul, ci ca sa-mi folosesc mintea si cunostintele. Cautati ce va trebuie in continuare.
-P: Foarte bine. Dar nici eu nu-mi pot angaja o secretara schioapa sau oarba. Sau una de 80 de kg. Fiecare cu optiunile lui.
-Eu: Nu ma intereseaza. La revedere!
-P: La revedere!

Eu nu am realizat ce vroia de la mine mai mult de atat. Ce rost mai avea discutia de pe messenger cand el avea CV-ul meu complet (date personale si fotografia atasata)? Daca era om inteligent, organiza interviul si alegea pe cine vroia. Timp pierdut si o impresie de om fara caracter lasata unui necunoscut!

TO BE CONTINUED....

Comentarii

  1. ori sunt eu demodată, ori nu! eu n-am mai auzit să vorbeşti de angajare pe mess! şi bine i-ai făcut că l-ai pus la punct....nesimţitul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deni, nu e primul interviu la care am fost, dar niciun patron nu a "alergat" pe messneger dupa poza candidatilor. Un om serios nu ar proceda asa, serios!!!!! Da-i incolo de idioti, toti prostii si libidinosii au ajuns in ziua de azi patroni. Imi amintesc vorbele unui profesor de-al meu din facultate: DACA TOT ESTI FACUT PROST DE SEF, MACAR SA TE FACA UNUL CU FACULTATE SI CU CARACTER, NU UNUL CU 8 CLASE!!!! Eu nici nu imi mai bat capul ei! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,este clar...citind episodul 2 din Idiotenia patronilor nu pot sa nu remarc acelasi tipic tupeu romano-turcesc de patron-borfas care crede ca i se cuvine totul de la o angajata...Da,eu stiu ce i se cuvine acestui patron:sa plateasca atat de scump incat sa nu mai indrazneasca niciodata in viata lui sa priveasca o candidata la un job din prisma posibilitatii de a obtine servicii sexuale de la aceasta.Ii recomand un loc unde poate avea parte de terapie:PUSCARIA!!!

    Multa bafta,Mihaela!
    Cu drag<
    Florian Raruiu-forum BestJobs

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincera sa fiu am patit si eu ceva de acest gen,tot pentru un post de secretara...Insa interviul a fost la telefon,nu pe messenger.Am fost intrebata daca sunt in stare sa-i fac o cafea buna,cu toate ca eu insitam pentru o perioada de proba in care sa dovedesc de ce sunt in stare...Dubiile mele au inceput tot in momentul cand mi-a cerut o poza intreaga,(i-am spus ca c.v.meu are una)pe care i-o pot trimite pe messenger.I-am spus la revedere si i-am inchis.Am primit apoi un mail cu pretentiile domnului de a primi scuze de la mine si cu numele firmei unde lucra(pe site era trecut confidential).Am intrat pe site-ul firmei si bineinteles ca nu faceau angajari pe nici un post in orasul unde locuiesc."Domnul"m-a tot sunat apoi intai cu numar ascuns apoi cu un numar de mobil...Daca eram interesata ar fi trebuit sa insist eu,nu?Mie aceasta experienta mi-a lasat un gust amar,chiar nu credeam ca mi s-ar putea intampla mie...Se pare ca nu sunt singura...

    RăspundețiȘtergere
  5. Florian, dupa cum a povestit si Maria in mesajul lasat la aceasta postare, nu sunt singura care a trecut prin ceva asemanator. Si se va intampla in continuare; totusi, eu nu le inteleg pe cele care accepta aceste situatii. Sa ai incredere in tine si sa nu-ti ascunzi pregatarirea, nu ai de ce.

    Maria, trebuie sa avem incredere in noi, patronii au nevoie de forta noastra de munca... noi putem alege un post sau nu, asa cum si patronii isi selecteaza personalul. Pacat ca suntem in criza financiara si nu prea avem de unde alege!

    Bafta all!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!