Marile religii ale lumii!

Religia este credinţa în supranatural, sacru sau divin, şi codul moral, practicile, valorile şi instituţiile asociate cu această credinţă. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane. Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu). Religia poate fi definită ca un sistem bazat pe încercarile oamenilor de a explica universul şi fenomenele lui naturale, adesea implicând una sau mai multe zeităţi sau alte forţe supranaturale, sau ca un sistem de căutare a scopului sau înţelesului vieţii.

Religiile lumii sunt:

1. Creştinism.
2. Iudaism
3. Islamism.
4. Hinduism;
5. Budism;
6. Jainism;
7. Şintoism;
8. Confucianism;
9. Taoism;
10. Zoroastrism;
11. Sikhism;
12. Bahaism;
13. Animism;
14. Şamanism;
15. Spiritism;
16. Neopăgânism;
17. Gnosticism.

Nu stiu cati dintre noi stim asa multe despre fiecare dintre religiile enumerate mai sus sau daca am auzit vreodata de o parte din ele. Cateodata ma intreb de ce este nevoie de atatea religii si secte cand exista un singur Dumnezeu?  In postarile urmatoare voi scrie catva cuvinte despre fiecare religie in parte.

Comentarii

  1. Pai,partea frumoasa e k..chiar nu avem nevoie ! :) D,zeu e prost inteles,saracu..
    E peste tot,chiar si in noi.Si noi il cautam prin stele .

    RăspundețiȘtergere
  2. app,sigur n,ai uitat vreuna ..? :/ :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare persoana extrage din fiecare postare ceea ce doreste, dorinta de cunoastere difera de la o persoana la alta. Lectura placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu. nu dorinta de cunoastere difera mult. ci nivelul de intuitie si inteligenta! unii sunt pur si simplu prosti. dar en fin, nu ma intereseaza o polemica pe tema asta azi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti marturisesc sincer ca de 8 din cele 17 religii ale lumii este pentru prima oara cand am auzit.Mi se pare un proiect interesant sa faci cate o scurta prezentare, pentru fiecare in parte.Iar am aflat informatii noi de la tine.
    Cand vei incepe sa le prezinti sa incepi cu cele mai putin cunoscute.In mine o sa ai un cititor fidel.Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa o sa fac, Mihai! Sfaturile din afara sunt bine-venite!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!