Sa gandim logic!... Raspunsurile

Am cateva teste de logica pentru voi! Raspunsurile le veti afla zilele urmatoare, tot in cadrul acestei postari (o voi modifica si voi adauga raspunsurile aici), dar va las sa le dezlegati singuri mai intai. Bafta!

1) Citeam mai zilele trecute la pagina 18 a unei mici brosuri cu mult text si fara nici o poza ca, în preajma orasului Miercurea Ciuc, unde se inregistreaza de obicei temperaturi din cele mai scazute in tara noastra, pe la inceputurile lunii mai, cu toate ca temperatura fusese în timpul zilei relativ moderata, noaptea s-a lasat deodata foarte frig si a inceput sa ninga, asternandu-se un covor de zapada destul de gros. Am intors repede fila, pentru a afla ce e atat de curios in asta. Si, astfel, am putut citi pe pagina urmatoare ca exact peste 72 de ore de la scaderea pronuntata a temperaturii, un soare arzator a topit zapada in doar cateva ore!

Cate greseli sunt in aceasta scurta povestire? Niciuna, Una, Doua, Trei, Patru sau Cinci? Si care sunt?

RASPUNSUL: Doua greseli. Explicatia:
1) 72 de ore in plus fata de noaptea cand s-a asternut zapada înseamna tot noapte. deci, nu putea sa apara un soare arzator

2) daca te uiti in orice carte, brosura, etc. pagina 18 e pe stanga, pagina 19 pe dreapta, deci nu a intors fila, ci a citit pagina din dreapta

 2)  Un important diplomat a fost gasit mort intr-o zi de duminica la ora 10, in propria casa. Sotia sa suna imediat la Politie. Politia a interogat pe toata lumea din casa si a adunat urmatoarele alibiuri:
- sotia dormea

- bucatarul pregatea micul dejun

- gradinarul culegea niste legume

- menajera era plecata la posta sa ridice corespondenta

- omul de serviciu curata WC-ul

Cine este criminalul? Sotia, bucatarul, gradinarul, menajera sau omul de servici? E simplu, e vorba de logica, eu am gasit imediat raspunsul.

RASPUNSUL:  Criminalul era menajera. Explicatia: Posta nu este deschisa duminica.

3) Tatal si fiul erau in masina si are loc un accident. Tatal moare, fiul grav ranit este dus la spital. Cand ajunge in sala de operatii, chirurgul sef zice: "Nu pot sa il operez, este fiul meu".

E posibil? Puteti sa detaliati raspunsul dvs? E asa simplu!

RASPUNSUL: Da, este posibil. Explicatia: Ia ganditi-va, oricine are un tata si o mama. Daca tatal a murit in accident, atunci chirurgul sef era, bineinteles, MAMA lui. Usor si logic, nu? :))
 
4) Politia gaseste un om de afaceri mort in biroul sau, cu un pistol in mana si un glont in cap. Langa el un casetofon. Detectivul porneste caseta si aude inregistrarea: "Nu mai pot trai in halul asta. Trebuie sa-mi pun capat"... si impuscatura.

Ancheta porneste pentru a stabili daca omul de afaceri s-a sinucis sau a fost asasinat. Tu cum l-ai sfatui pe detectiv?

RASPUNS: A fost asasinat. Explicatia: daca omul de afaceri s-ar fi sinucis, detectivul ar fi trebuit mai intai sa deruleze caseta inapoi ca sa auda inregistrarea.

5)Intr-o noapte, Ion si Maria stateau in camera lor, Ion se uita la televizor si Maria citea dintr-o carte. Dintr-o data se intrerupe curentul. Ion se decide sa mearga la culcare iar Maria continua sa citeasca. Cum este posibil ca Maria sa citeasca in continuare?

RASPUNSUL: E simplu. Maria este nevazatoare, citeste o carte pentru nevazatori.

6)Intr-o zi frumoasa de iarna un vanator incepator se decide sa plece la vanatoare. Dupa ce ajunge la munte, undeva unde stia ca sunt animale salbatice, isi scoate pusca, ocheste cu mare atentie si trage. Cateva secunde mai tarziu isi da seama de greseala facuta. Cateva minute mai tarziu a murit. Ce l-a ucis?

RASPUNSUL: Vanatorul a fost ucis de avalansa. Zgomotul impuscaturii a fost destul de puternic incat sa declanseze avalansa.... criminala.

7) Intr-o seara un barbat se indrepta spre casa... Cand ajunge in fata usii de intrare in casa o aude din interior pe nevasta-sa zicand "Ionele, nu!". Intra repede in casa si acolo o vede pe sotia sa moarta si 3 persoane: un avocat, un doctor si un politist. Cu toate acestea el a stiut exact cine este Ionel... De unde a stiut barbatul cine este Ionel?...

RASPUNSUL: Este asa simplu raspunsul. Ia ganditi-va: intrati intr-o incapere cu 3 persoane, cum va puteti da seama care este Ionel? Ionel este...un barbat. Deci cum va dati seama cine e Ionel? Pai e simplu. Ionel este singurul barbat din incapere, celelalte doua persoane sunt femei. In incapere se aflau 3 persoane, 2 femei si un barbat, deci sotul a stiut imediat cine este Ionel, adica criminalul.

Apropo, va puteti lasa raspunsurile si parerile aici.

Deci, dragii mei, ce spuneti? V-au placut? Sunt sigura ca raspunsurile dvs. sunt identice cu ale mele.

Comentarii

  1. Le-am printat, ca sa le studiez pe indelete... cat de repede pot, iti dau si raspunsul (unele dintre ele sunt usoare, dar altele ... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dau si eu un test cu specific local:))
    Hai ca este simplu!:))
    "Doi olteni trecura raul si apoi trecu-Ra doi ,
    Cati olteni trecura raul,inainte si-napoi?"
    Au fost dragute testele ! Mi-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu m-am prins decat la unul din ele! faine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am promis ca am sa pun rezolvarile, dar nu am mai avut timp.
    Oricum trebuie sa recunosc ca la unele am gasit alte raspunsuri. De exemplu la 3, m-am gandit ca in masina erau bunicul si nepotul, cu referire la tatal care era chirurg, iar la 7 nu mi-a trecut prin cap ca in incapere erau femei.
    Oricum, faine testele!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!