idiotenia patronilor

Intamplarea pe care o voi spune a avut loc acum cativa ani.

Fiind la final de facultate, incepusem sa-mi caut un loc de munca. Imi depusesem C.V.-ul la mai multe firme. Si sunt chemata la interviu de una din ele. La ora stabilita am intrat in sediul societatii respective si...m-am inecat pur si simplu din cauza fumului des de tigara de acolo. Eu nu sunt fumatoare si sunt alergica la fumul de tigara. M-am uitat cu atentie si prin ceata formata de fum am observat doua persoane, o femeie si un barbat. I-am salutat si le-am spus ca am venit la interviu. Mi s-a spus sa astept pe canapea. M-am conformat si din lipsa de activitate am inceput sa privesc cu atentie in jur (prin fumul de tigara) si am vazut un birou mare impartit in doua printr-o perdea. In jumatatea de incapere in care ma aflam eu se gasea biroul secretarei, iar in cealalalta jumatate isi desfasura activitatea patronul. Nu eram asa incantata de acel "design". Dupa cateva minute sunt chemata de patron la interviu. Mi-au fost puse intrebarile standard (ce scoala ai terminat, de ce vrei sa lucrezi la noi etc., etc.), iar spre final... fiti atenti/atente:

"- Ce salariu ai vrea sa primesti?", intreaba patronul.
"-5 milioane," raspund eu
"-Brut sau net?", patronul...
"-Net, normal", eu...
"-Pai, ai familie?", el...
"-Pai ar trebui sa am ca sa cer salariul asta? Credeti ca as putea creste un copil doar cu 5 milioane?", raspund eu consternata.

Nu a mai continuat interviul, mi-a multumit pentru prezenta si mi-a dorit toate cele bune. La fel am procedat si eu. Bineinteles, am plecat bucuroasa de acolo, vroiam la aer liber, nu as fi lucrat in aerul acela inecacios si nici pentru un om care considera ca pentru a cere un salariu asa "mare" trebuia sa am familie.

Inca o data se adeverise ca majoritatea patronilor vor munca multa pe bani putini, iar daca ai tupeul sa ceri mai mult (trebuie sa stim sa ne mai si respectam, noi ne oferim serviciiile, iar patronii au nevoie de ele) se supara si considera ca trebuie sa ai cine stie ce motive pentru a face acest lucru.

Comentarii

  1. tare faza.....cred ca, in situatia ta, puteai sa muncesti si pe gratis, chiar nu inteleg la ce-ti trebuia salariu :P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!