Sarbatorile lui Decembrie!


Luna decembrie este o luna plina de sarbatori.

Totul incepe chiar pe 1 decembrie cand ne sarbatorim Ziua Nationala. La cateva zile dupa, pe 6 decembrie, se sarbatoreste Sf. Nicolae - acesta fiind ocrotitorul copiilor, dar totodata el este si ocrotitorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre, al victimelor sistemului judiciar. Pe 7 decembrie o sarbatorim pe Sfanta Filofteia, care este considerată ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor, în special a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească şi să aibă o viaţă liniştită. Alt eveniment mult asteptat este Ignatul porcului. În tradiţia poporului român, porcul de Crăciun se sacrifică în ziua de Ignat, mai exact, în fiecare an pe 20 decembrie. Tradiţia spune că în ziua de Ignat nu se lucrează altceva decât tăiatul porcului.

Dar cea mai importanta sarbatoarea este Nasterea Domnului, sarbatorita pe 25 decembrie, fiind a treia sarbatoare crestina ca importanta dupa Paste si Rusalii. In aceasta zi speciala suntem aproape de cei dragi pentru a sarbatori nasterea Domnului. Pentru a sarbatori cum se cuvine, trebuie sa fim impacati sufleteste si sa credem cu adevarat. De asemnea, se pregatesc bucate speciale si se fac cadouri celor dragi.

Pe 27 decembrie se sarbatoreste Sf. Stefan. A fost primul martir creştin, condamnat la moarte de autorităţile iudaice din Ierusalim.

Si, uite asa, am ajuns si la finele lunii/anului, adica la 31 decembrie. Atunci ne pregatim ziua ca sa sarbatorim noaptea...trecerea dintre ani. Sarbatorin Anul Nou.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea vietii mele!

Multumiri de Martisor!

Doctor fara voie!